Het gezicht achter Bujo Boutique

Ilse van Broekhoven

Mijn bullet journal verhaal begon in januari 2018. Ik was bezig met een haakproject (een jurkje voor m’n dochter). Er waren toen eigenlijk geen haakpatronen te vinden voor meisjes jurkjes, dus besloot het zelf uit te schrijven.
Als tip kreeg ik van m’n man om eens te gaan kijken naar “zo’n notitieboek met stipjes i.p.v. lijntjes”. Toen nog geen idee hoe dat heette ben ik op zoek gegaan naar dat type notitieboek.

Eenmaal gevonden en ontvangen bleek het een bullet journal te heten en ben ik op Youtube gaan kijken naar video’s daarover. Er ging een wereld voor me open en bestelde gelijk een tweede om als planner/bullet journal te gebruiken naast de versie die ik had voor m’n haakpatronen.

Al snel merkte ik dat veel bullet journal merken in Nederland niet of nauwelijks te krijgen waren. De ondernemer in mij besloot daar toen verandering in te brengen. In maart 2019 opende de webshop Bujo Boutique.
De naam komt van de afkorting van bullet journal (bujo) en boutique, een droom van mij om ooit een leuk klein winkeltje te kunnen openen.

Met veel passie voor bullet journals en ondernemen ben ik deze webshop gestart. Ik vind het super fijn om op deze manier mijn passie met andere te kunnen delen.
Bij elke bestelling doe ik een klein vreugde dansje en maak met veel plezier van elke bestelling een klein cadeautje.

Ilse van Broekhoven

Maar wat is een bullet journal dan? En waarom is het voor de meeste mensen een echte life changer?

Een bullet journal is op het eerste gezicht een notitieboekje, maar dan niet gelijnd zoals de meeste.
Een bullet journal heeft stipjes, elke 5mm (enkele merken wijken hier vanaf zoals Nuuna: 3,5mm) Hierdoor het je een soort raster wat je kan helpen bij het maken van de pagina’s, terwijl de stippen niet in de weg zitten, in tegenstelling tot lijnen of ruiten.

Waar kan je een bullet journal allemaal voor gebruiken?

Enkele voorbeelden waarvoor je een bullet journal kan gebruiken:

  • Agenda/planner
  • To-do lijstjes
  • Boodschappenlijstjes
  • Brainstormpagina’s
  • Dagboek/herinneringen
  • Trackers; gewoonte(habbit) trackers, stemming (mood) trackers, temperatuurtrackers, menstruatie trackers etc.
  • Schetsboek/doodle pagina’s
  • Scrapbooking

Dit alles maakt dat een bullet journal voor mij onmisbaar is geworden. Het is ongelofelijk veelzijdig. En je kan het zo minimalistisch of uitgebreid maken als je zelf wilt/behoefte aan hebt. Daardoor is het voor iedereen geschikt, of je nou veel of weinig tijd hebt, wel of niet creatief bent.