Geplaatst op Geef een reactie

Mijn nieuwe daily log

Misschien herken je het, misschien ook niet. Maar als ik een nieuwe bullet journal begin ben ik altijd even op zoek naar welke stijl van journalen er het beste bij past. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik nooit 2 x het zelfde merk bullet journal achter elkaar gebruik.

Daarom voor november geen blog over hoe ik de set-up heb gedaan, want die is in essentie hetzelfde. Dit keer een blog over mijn nieuwe daily log.

Verder lezen Mijn nieuwe daily log
Geplaatst op Geef een reactie

Oktober is Rocktober

Ik heb lang getwijfeld wat voor set-up ik graag zou willen in oktober. Toen zag ik een aantal posts op Instagram voorbij komen met Catober en Inktober. Dat deed me denken aan de tijd dat ik nog regelmatig MTV keek, waar ze oktober op een zeker moment (minimaal 10 jaar geleden) hadden omgedoopt tot Rocktober.
Ik houd persoonlijk wel van lekkere rock muziek en een metal festival op z’n tijd, dus was gelijk geïnspireerd.

Verder lezen Oktober is Rocktober
Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe bullet journal set-up

September was voor mij de laatste maand in m’n Archer&Olive journal. Tijd voor een nieuwe bullet journal en daarmee ook een nieuwe set-up.
Dit keer ben ik gegaan voor een Nuuna. Dit merk heb ik al eerder gehad en goede ervaringen mee. Het formaat is lekker groot en doordat de dot-grid 3.5 mm is i.p.v. 5 mm is er extra schrijfruimte. (Klein schrijven is niet verplicht, ik deel later een tip)

Verder lezen Nieuwe bullet journal set-up
Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe bullet journals van Paperblanks

In september 2021 lanceert Paperblanks een nieuw type bullet journals.
Maar wat is het verschil met de ‘oude’ journals? In deze blog leg ik alle verschillen uit.

Veel mensen kennen het merk Paperblanks wel van de prachtige notitieboeken, agenda’s en adresboeken. Wat veel mensen niet weten is dat ze ook bullet journals maken. Deze bujo’s hebben een prachtige kwaliteit en voelen heel fijn om in te werken.

Verder lezen Nieuwe bullet journals van Paperblanks
Geplaatst op Geef een reactie

Totaal iets anders

September 2021, de laatste maand die ik in m’n Archer & Olive bullet journal ga kunnen vullen. Daarna is hij echt vol en wordt het tijd voor een nieuwe.
Inmiddels ben ik er voor mezelf achter dat ik totaal geen fan ben van de dikke pagina’s in de bullet journals van Archer & Olive. Ik vind de dikke pagina’s niet fijn voelen en mijn manier van journalen vereist ook niet de 160 gsm pagina’s. Toch vond ik het wel leuk om de laatste maand in deze journal iets totaal anders te doen, dus dat heb ik gedaan.

Verder lezen Totaal iets anders
Geplaatst op Geef een reactie

Ik journal voor mezelf

De mooiste pagina’s zie je voorbij komen op Instagram, Youtube en andere platforms waar bullet journal inspiratie wordt gedeeld.

Soms vraag ik me echter af voor wie ze die pagina’s maken.
Voor meer volgers? Zoveel mogelijk likes?
Worden die pagina’s vervolgens wel echt gebruikt? Of worden ze gemaakt om met de trend mee te doen? Mee liften op het succes van de bullet journal methode.

Ik deel zelf graag inspiratie op Instagram, voor jullie, om de mogelijkheden te laten zien wat je met een bullet journal kan, maar een bullet journal is voor mij ook een hele belangrijke tool in het dagelijks leven.
Ik schrijf ALLES op, alle afspraken, ideeën, to-do’s, aantekeningen, noem maar op.

Heb je daarvoor mooie pagina’s nodig?
Dat antwoord weten we stiekem allemaal wel: NEE!

Verder lezen Ik journal voor mezelf
Geplaatst op Geef een reactie

Tijd voor een nieuwe bullet journal

In oktober 2020 starte ik in mijn 6e bullet journal: Paperblanks Kikka. Deze raakt inmiddels weer vol dus het is tijd voor een nieuwe bullet journal en natuurlijk een nieuwe set-up. Die weer is samengesteld uit m’n ervaringen van de afgelopen jaren in wat ik wel en juist niet nodig heb in een bullet journal.


En dit is hem geworden, bullet journal nummer 7,
een Archer & Olive: Rose Gold!

Dit gaat de eerste keer voor mij worden dat ik ga werken in een 160 gsm bullet journal. De andere bullet journals die ik tot nu toe heb gebruikt waren (bijna) allemaal 100 gsm papier.

Verder lezen Tijd voor een nieuwe bullet journal
Geplaatst op Geef een reactie

April inspiratie

Sinds oktober 2020 werk ik in deze bullet journal van Paperblanks, het is de Kikka. Na april wordt het tijd om te starten in een nieuwe bullet journal, dus dit is dan toch echt de laatste maand set-up in dit boekje.

Voor april was ik aan het twijfelen tussen 3 thema’s om mijn inspiratie uit te halen.

  • Black & white
  • Vlinders
  • Donuts

Na een poll op Instagram is het thema voor april: VLINDERS

Verder lezen April inspiratie
Geplaatst op Geef een reactie

Maart inspiratie & productivity level tracker

We zijn weer lekker op tijd met de maart inspiratie blog. Er is even door m’n hoofd gegaan om helemaal geen inspiratie te delen deze maand. De reden: de gemaakte spreads vond ik gewoon niet mooi genoeg.

Uiteindelijk besloten om toch iets met jullie te delen, de spread die ik wel mooi vind, maar ook iets nieuws wat ik deze maand aan het uittesten ben. Wat dat betreft is het ook goed dat ik niet gelijk deze blog heb geschreven, want nu kan ik m’n ervaring ook al gelijk met jullie delen.

Verder lezen Maart inspiratie & productivity level tracker