Bullet journal thema’s

“Laten we het hebben over…..”

Bullet journal thema’s

Iedereen die weleens op Youtube heeft gezocht naar bullet journal inspiratie heeft ze wel gezien. De Plan With Me video’s waarin al dan niet bekende Youtube’ers voor een hele maand diverse spreads voorbereiden. Vanaf de helft van de maand komen de video’s voor de maand erop langzaam maar zeker online.
Het doel: Inspiratie geven aan hun volgers/abonee’s.

Ik moet toegeven, zelf kijk ik die video’s ook graag. De ene maakt nog mooiere tekeningen dan de ander.

Maar….. Is dit niet echt nodig

Het simpele antwoord is NEE

In principe kan je prima een bullet journal vullen zonder enig thema, maar dat is natuurlijk heel zwart-wit. Een thema toevoegen in je bullet journal kan juist heel leuk zijn. De boel een beetje opfleuren, een extra manier om je creativiteit te uiten.
Zo zie je maar, er is eigenlijk geen simpel antwoord. Wel kunnen we ervoor zorgen dat we er allemaal wat luchtiger mee om gaan.

Mijn tips:

  • Kies een thema wat je zelf leuk vind. Een bullet journal is bedoeld voor jezelf en niet voor social media.
  • Wissel af. Vind je het wel leuk om te tekenen, of te kleuren, maar niet elke maand? Geef jezelf dan de vrijheid om af te wisselen, door bijvoorbeeld een keer stickers te gebruiken.
  • Wordt niet boos op jezelf als je het thema niet de hele maand ‘volhoud’. Wanneer je werkt met een agenda bullet journal kan je de drang voelen om je thema de hele maand vol te houden, want dat is zo mooi. Wat nou al je die ene soort bloem helemaal zat bent om te tekenen? Of een keer gewoon geen tijd hebt om een ‘mooie’ pagina te maken? Dan doe je het toch gewoon een keertje niet! Dat is niet het doel van een bullet journal.
  • Werk je normaal altijd in een vrij vast kleurenthema in je (dagboek) journal, maar past die kleur niet bij wat je die maand hebt te vertellen, of bij je gevoel? Wees ook niet bang om het dan eens anders te doen.

Heb jij ook tips?

Laat je tips en ervaringen achter in de reacties.

Heb je een idee voor de volgende editie van “Laten we het hebben over:….”
Stuur dan een mail naar: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *