Bullet Journal voor werk: Productief en in balans

In de wervelwind van de onverbiddelijke eisen van het werk is het een veelvoorkomend probleem om je overweldigd en ongeorganiseerd te voelen. Stel je voor dat er een manier was om de chaos te temmen, je productiviteit te verhogen en de controle over je werkdag terug te krijgen…

Zakelijk gebruik bullet journal

Maak kennis met de wereld van het bullet journaling, je geheime wapen om werk-privébalans te veroveren. Deze veelzijdige tool is niet zomaar een dagboek; het is een aanpasbaar commandocentrum voor je taken, projecten en doelen.

Stel je dit voor: een prachtig vormgegeven notitieboek, versierd met je persoonlijke tintje, dat transformeert in een productiviteits krachtpatser. Het is jouw canvas om je creativiteit te ontketenen, je dagen met precisie te plannen en je voortgang bij het bereiken van je ambities bij te houden.

Bereid je voor op een reis van transformatie, waarin je bullet journal je vertrouwde bondgenoot wordt bij het overwinnen van de complexiteit van het werk. Laten we duiken in de kunst van het organiseren van je werkleven, één bullet point tegelijk.

Bullet Journal basis voor werk

Voordat we in de wereld van werkgerelateerd bullet journaling duiken, leggen we een solide basis. Het begrijpen van de basisprincipes helpt je bij het creëren van een dagboek dat zowel functioneel is als afgestemd op je specifieke behoeften.

Bullet journals begrijpen:

 1. Wat is een Bullet Journal?
 • Een bullet journal is een aanpasbaar organisatiesysteem dat elementen van een traditioneel dagboek, agenda en takenlijst combineert.
 • De flexibiliteit ervan stelt je in staat om een dagboek te maken dat uniek is afgestemd op jouw werkstijl en voorkeuren.
 1. Waarom is het voordelig voor werk?
 • Bullet journals bieden een centrale locatie voor al je werkgerelateerde taken, projecten en notities.
 • Ze helpen je om georganiseerd te blijven, je voortgang bij te houden en je doelen effectiever te bereiken.
 • De draagbaarheid van een bullet journal maakt het gemakkelijk om je werkleven bij te houden, waar je ook bent.
 • Je bullet journal stuurt je geen notificaties en stoort je dus niet als het je niet uit komt.

Je werk-bullet journal opzetten:

 1. Het juiste dagboek kiezen
 • Houd rekening met het formaat, de papierkwaliteit en de binding die het beste bij je behoeften passen.
  Veel mensen kiezen voor erg dik papier (160 gsm) zodat ze kunnen waterverven in hun journal maar voor jou werk journal is dat misschien niet nodig, ook is een iets minder wit papier juist wel charmant in plaats van super wit.
 • Kies een dagboek dat duurzaam is en bestand is tegen regelmatig gebruik.
  Onze journals zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en zijn er voor bedoeld om mee te gaan en heel te blijven.
 1. Een”key” maken
  Een legenda van symbolen die vaak voorkomen in je dagelijkse routine.
  >> Voorbeeld bullet journal key in onze starters blog <<
 • Ontwikkel je eigen systeem van symbolen en afkortingen om veelvoorkomende taken, gebeurtenissen en notities weer te geven.
 • Je key moet gemakkelijk te begrijpen zijn en consistent worden gebruikt in je hele dagboek.
 • Raadpleeg je key regelmatig om duidelijkheid en consistentie te garanderen.
 • Gebruik kleur om onderscheid te maken tussen verschillende projecten of onderdelen van je leven.
Bullet journal Key pagina voorbeeld

Perfect voor op kantoor

Dag en weekindeling

Het is moeilijk om je werkdag te organiseren en tegelijkertijd tijd te vinden voor je persoonlijke leven. Een bullet journal kan je helpen om deze balans te vinden door je te helpen om:

 • Je tijd effectiever te beheren. Door je taken en projecten te plannen en bij te houden, kun je voorkomen dat je overweldigd raakt. Begin je dag met je taken op te schrijven en te reflecteren op de vorige dag. Werk stuk voor stuk de taken af dit geeft je houvast, bij elke taak die er bij komt kun je die aan de lijst toevoegen maar niet direct oppakken. Zo voorkom je dat je te veel dingen tegelijk probeert te doen.
 • Prioriteiten te stellen. Door je taken te prioriteren, kun je ervoor zorgen dat je aan de belangrijkste dingen werkt. Dit kun je doen met kleurtjes of een cijfer voor de taak te zetten, je kan bijvoorbeeld een 1 – 5 score systeem aanhouden waarbij 5 super belangrijk en urgent is en 1 kan wel wachten als je er niet aan toe komt.
 • Te delegeren. Door taken te delegeren aan anderen, kun je je focussen op de taken die het belangrijkst zijn voor jou. Maak in je journal bijvoorbeeld een pijltje bij de taak en schrijf de naam van degene op aan wie je het hebt overgedragen. En omdat je de taak al hebt opgeschreven heb je het al “actionable” moeten maken voor jezelf dus wordt het makkelijker om het over te dragen aan iemand anders.
 • Nee te zeggen. Het is belangrijk om te leren nee te zeggen tegen nieuwe taken en projecten als je al te veel hebt op je bord. Dit is soms lastig maar kan enorm helpen met stress, en door je visuele overzicht in je journal kan je makkelijk zien of de taak er nog bij kan of niet. Ook kan iemand een taak bij je neerleggen waar je geen kleur / sticker / logo voor hebt, dit kan een herinnering zijn voor je om te beseffen dat de taak misschien helemaal niet bij jou thuishoort.

Specifieke tips voor werk-privébalans

Hier zijn enkele specifieke tips voor het gebruik van een bullet journal om je werk-privébalans te verbeteren:

 • Creëer een weekoverzicht. In je weekoverzicht kun je al je taken en afspraken voor de week plannen. Dit helpt je om te zien wat je te wachten staat en om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt voor zowel je werk als je persoonlijke leven.
 • Gebruik een takenlijst. Een takenlijst is een geweldige manier om bij te houden wat je nog moet doen. Je kunt je takenlijst gebruiken om je taken te prioriteren en om ervoor te zorgen dat je ze allemaal afmaakt.
 • Plan tijd voor jezelf. Het is belangrijk om tijd te plannen voor jezelf, zelfs als je het druk hebt met werk. Plan regelmatig tijd in voor activiteiten die je leuk vindt en die je helpen om te ontspannen en te ontstressen.