Het bullet journal verhaal van: Chantal

Hi, ik ben Chantal, 36 en ik werk als vertegenwoordigster voor een leverancier van theepotten en nog heeeeel veel andere leuke artikelen.
Daarnaast heb ik een eigen webshop waarin ik mijn zelf ontworpen stickers, washi tapes en andere leuke spullen verkoop om te gebruiken in je bullet journal. Het overgrote deel van de vrije tijd die dan nog ik overhoud gaat naar het bijhouden van m’n bujo(s). 

Sinds een paar jaar zit ik in het inspiratieteam van Bujo Boutique wat super leuk is om te doen! Een paar keer per maand zie je een inspiratie post van mij voorbij komen en als je naar beurzen gaat is er een kans dat ik gezellig bij Ilse en Stein in de stand sta.

In 2018 ben ik begonnen met het bijhouden van een bullet journal, nadat ik het voorbij zag komen op Pinterest en instagram. Ik vond het er zo leuk uitzien en ben me er toen verder in gaan verdiepen.. Ik heb m’n spullen gekocht en ben begonnen. Ik begon met een journal, een potlood, een pen en een gum..
Dat is inmiddels uitgegroeid tot lades.. Nee wacht.. Hele kasten vol spullen waarvan ik sommige dingen altijd gebruik en sommige spullen maar heel af en toe. 
Dat is ook waarom mijn stijl constant verandert. Het is maar net wat ik wil gebruiken en waar ik zin in heb. Wat wel terugkomt in elke spread die ik maak is washi tape.. Daar kun je, of Naja.. Ik.. nooit genoeg van hebben! De ene keer maak ik een spread met alleen maar washi tape en de andere keer is het gewoon om nog iets toe te voegen aan de pagina. 

Mijn inspiratie haal ik overal in en nergens vandaan! Instagram, Pinterest, Facebook, maar ook als ik ergens loop en ik zie iets leuks.. Bijvoorbeeld een bepaalde print, of een bloem, dan kan ik daar een hele spread, of een thema omheen bedenken. 

Ik gebruik op dit moment twee journals bijna dagelijks.. Eentje voor daily’s (een Paper24) en eentje voor trackers en een beetje planning (een grijze Memo of Norway). 
Ik schrijf niet over elke dag, maar alleen de dagen die ik zelf leuk vind om over te schrijven. Daarnaast ben ik begonnen met een boeken journal en ik heb een begin gemaakt aan een recepten journal.. Voor vakanties en dergelijke heb ik een travel size bullet journal. 

Mijn favoriete journal is eigenlijk de Nuuna. Ik werk er nu niet in, maar heb daar gelukkig nog een voorraadje van in m’n kast staan! Ondanks dat ik veel journals gebruik met 160gsm papier vind ik het iets dunnere papier, 120gms, van een Nuuna toch fijner werken! De Nuuna journals zijn ook iets dikker, dus daar kan ik meer in kwijt! Hoe leuk het ook is om vaak van journal te wisselen.. Voor sommige dingen.. Een jaar opzet bijvoorbeeld.. Vind ik het toch wel fijn om dit gewoon in 1 journal te hebben. 

Als tips wil ik jullie meegeven..

  • Kijk niet teveel naar wat anderen doen, want wat voor de ene persoon fijn werkt kan voor de andere persoon juist totaal niet werken. 
  • Laat je perfectie los, want.. Niet perfect is ook goed. 
  • Leg je zelf geen druk op.. Niets moet en alles mag.. Het is tenslotte jóuw boekje en niet alles hoeft InstaPerfect te zijn.

Veel journal plezier!

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van