Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een organisatiemethode die gebruikt wordt om dagelijkse taken, afspraken, notities en andere informatie te structureren en te volgen. Het is een flexibele manier om je leven te organiseren, omdat je het op jouw eigen manier kunt invullen.

De bullet journal methode is ontwikkeld door Ryder Carroll, een digitale productontwikkelaar. Het begon als een eenvoudig systeem om zijn eigen leven te organiseren, maar het groeide snel uit tot een populaire methode voor veel mensen.

De bekendste onderdelen van een bullet journal

Een bullet journal bestaat uit verschillende pagina’s of secties. Deze kunnen variëren van dagboeken tot takenlijsten, maar de meest voorkomende secties zijn de volgende:

  • De index: Hier kun je de pagina’s van je journal opnemen, zodat je snel de informatie kunt vinden die je zoekt.
  • De future log: Hier kun je afspraken, belangrijke gebeurtenissen en andere informatie opnemen die in de toekomst plaatsvinden.
  • De maandlog: Hier kun je afspraken, taken en andere informatie opnemen die betrekking hebben op de huidige maand.
  • De dagboek: Hier kun je notities, afspraken en andere informatie opnemen die betrekking hebben op de huidige dag.

Wat maakt een bullet journal zo efficiënt?

De bullet journal is zo efficiënt omdat het gebruik maakt van symbolen, zoals een punt, een streepje of een asterisk, om informatie snel en efficiënt te categoriseren en te volgen. Bijvoorbeeld:

  • Een punt voor een taak
  • Een driehoekje voor een afspraak
  • Een streepje voor een notitie

Een bullet journal is een flexibel systeem dat zich aanpast aan jouw levensstijl. Het kan een geweldige manier zijn om je leven te organiseren en je doelen te bereiken. Je kunt er alles in opnemen wat je maar wilt en het op een manier organiseren die voor jou het beste werkt.

In conclusie een bullet journal is de perfecte manier om uw leven te organiseren, het biedt een flexibele manier om uw dagelijkse taken, afspraken, notities en andere informatie te structureren en te volgen. Probeer het eens uit en ervaar hoe het je kan helpen om je doelen te bereiken.

Hieronder alvast een selectie van onze favoriete bullet journals.