De veelzijdigheid van Washi Tape

Washi tape is een veelzijdige papier gebaseerde tape die in Japan al eeuwenlang wordt gebruikt. Het is perfect voor het versieren van je bullet journal, maar kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals het markeren van pagina’s, het maken van labels of het toevoegen van een persoonlijke touch aan je spullen.

In deze blogpost laten we je zien hoe je washi tape kunt gebruiken om je bullet journal te personaliseren. We geven je enkele tips om je creativiteit te stimuleren en je bullet journal er nog mooier uit te laten zien.

Washi Tape gebruiken in Bullet Journals

Inspiratie voor washi tape in je journal

Paperblanks Washi Tape

Decoratieve accenten

De levendige kleuren en speelse patronen van washi tape maken het het perfecte medium om een vleugje grilligheid en vreugde toe te voegen aan je bullet journal pagina’s. Gebruik het om randen, koppen, titels en scheidingslijnen te maken, of voeg gewoon kleur toe om de visuele aantrekkingskracht van je notities, citaten en andere vermeldingen te vergroten.

Functionele elementen

Naast zijn decoratieve charme, dient washi tape ook als een praktisch hulpmiddel om je bullet journal te organiseren en structureren. Label secties, pagina’s en gebeurtenissen met verschillende kleuren washi tape voor eenvoudig verwijzen. Kleur codeer verschillende categorieën en onderwerpen om ze te laten opvallen en de informatie die je nodig hebt snel te vinden. Ook kun je een stukje washi om de rand van je pagina doen en een stukje laten uitsteken om tabjes te maken, dit kun je doen bij elke maand spread zodat je die lekker snel terug kan vinden.

Washi tape gebruiken om letters en decoratie mee te maken in een maand spread

Artistieke expressie

Washi tape is niet alleen een decoratief of organisatorisch hulpmiddel, het is ook een medium voor artistieke expressie. Voeg het toe aan handgetekende illustraties en tekeningen om diepte en persoonlijkheid toe te voegen aan je bullet journal pagina’s. Creëer collages, moodboards en decoratieve spreads die je unieke stijl en creativiteit weerspiegelen. Hiernaast zie je een maand spread die voor het grootste deel gemaakt is met wasi tape. Zo kun je de patroontjes van de washi gebruiken om de vlakken van de letters te versieren bijvoorbeeld.

Andere creatieve Washi Tape toepassingen

Washi Tape buiten je journal

Cadeauverpakking

De veelzijdigheid van Washi tape strekt zich uit van bullet journaling tot het rijk van cadeauverpakkingen. Gebruik het om geschenken te versieren met kleurrijke en gepersonaliseerde ontwerpen. Creëer thema-cadeaulabels en -labels met washi tape, of beveilig cadeauverpakkingen gewoon met een vleugje washi tape-flair.

Cadeau kaartjes & decoratie

Woonaccessoires

Breng een vleugje washi tape magie in je interieur. Gebruik het om muren, meubels en andere woonaccessoires te decoreren met kleurrijke patronen en ontwerpen. Creëer aangepaste decals en patronen met washi tape, of voeg gewoon kleur toe aan saaie en saaie ruimtes.

Schrijfwaren en kantoorbenodigdheden

Personaliseer je notitieboeken, planners en mappen met washi tape ontwerpen. Label mappen, lades en planken voor efficiënte organisatie. Creëer aangepaste briefpapier sets met op elkaar afgestemde washi tape ontwerpen, en voeg een persoonlijke touch toe aan je dagelijkse briefpapier.


Washi tape, met zijn eindeloze mogelijkheden en grenzeloze creativiteit, is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die een vleugje grilligheid, organisatie en artistieke expressie aan zijn leven wil toevoegen. Van bullet journaling tot cadeauverpakkingen, woonaccessoires tot briefpapier, de veelzijdigheid van washi tape kent geen grenzen.

Omarm de magie van washi tape en laat je creativiteit de vrije loop. Experimenteer met verschillende technieken, verken nieuwe ideeën en ontdek de eindeloze manieren waarop deze bescheiden rol tape het gewone in het geweldigs kan veranderen.