De meeste bullet journals die je ziet en verkrijgbaar zijn, zowel binnen Nederland als wereldwijd zijn in A5 formaat. Dit komt neer op ongeveer 14,5 x 21 cm. Per merk zit er wat verschil is, maar de meeste bullet journals zijn ongeveer dit formaat.
Nu meer mensen zijn gaan journalen zie je ook steeds meer ‘vreemde’ maten voorbij komen, maar wat doe je dan met zo’n raar formaat boekje? Werkt dat wel prettig? Ik hoop jullie hiermee wat antwoorden en ideeën te geven.

A4 bullet journals

Er zijn niet veel merken die ze verkopen, maar ze zijn er wel: A4 bullet journals. In de webshop vindt je deze van het merk Dingbats Notebooks.

Natuurlijk kan je dit formaat prima gebruiken als reguliere bullet journal, voor je agenda, planning, lijstjes, habbits en nog veel meer. In de periode van januari 2020 t/m september 2020 heb ik zelf dit formaat bullet journal gebruikt.
2020 was het jaar dat ik volledig vanuit huis zou gaan werken, hierdoor hoefde ik er dus geen rekening mee te houden of mijn journal wel goed in m’n tas zou passen om mee te nemen naar m’n werk. Dit kan een reden zijn om niet voor dit formaat te kiezen. Een andere reden dat ik ervoor heb gekozen is dat ikzelf behoorlijk lang van stof kan zijn. Mijn hoop voor 2020 was dan ook: Voor het eerst een heel jaar doen met 1 bullet journal. Het leek me zo mooi om een heel jaar in 1 boekje te hebben, maar zoals je net al las, het paste voor mij toch niet.

Wel heb ik er maanden met plezier in gewerkt. De bullet journals van Dingbats werken fijn en elk formaat heeft dezelfde goede kwaliteit.

Waarvoor kan je een A4 journal gebruiken?

  • Bullet journal methode
  • Planner
  • Dagboek
  • Recepten boek

Inspiratie foto’s

A6 bullet journals

En van 1 van de grootste formaten gaan we door naar de kleinste formaten. De A6 bullet journals, zoals de journals van Dingbats Notebooks of van Nuuna. Klein en compact.
Zoals je misschien wel verwacht zijn deze niet heel erg geschikt om volledige maand en weekspreads in te maken. Dit formaat is vooral leuk voor dagelijkse gebruik.

Waarvoor kan je een A6 journal gebruiken?

  • Dankbaarheidsboekje
  • Quote a day journal
  • Mood journal

Leuke accounts die een A6 journal gebruiken

Op Instagram zijn steeds meer mensen te vinden die gebruik maken van een A6 bullet journal.

Inspiratie foto’s

Onderstaande foto’s zijn naar mij gestuurd door Liefs van Linda met toestemming voor het gebruik op de site.
Kijk voor meer inspiratie op haar Instagram-account.