De bullet journal van: Stein

Mijn naam is Stein, ik ben 31 jaar oud en woon in Zevenbergen, Noord-Brabant. Ik ben werkzaam als software engineer bij een IT-bedrijf. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig, hardlopen, obstacle course racing en uiteraard veel trainen hiervoor.

Wanneer/Hoe ben ik begonnen met bullet journalen?

Ik ben in 2019 begonnen met bullet journalen. Ik was op zoek naar een manier om mijn leven beter te organiseren en meer overzicht te krijgen. Ik had al veel gehoord over bullet journalen, dus ik besloot het eens te proberen. Het was voor mij de beste tool om snel aantekeningen te kunnen maken tijdens meetings en de journal werd hiermee al snel een naslagwerk van meeting notes en besluiten die zijn genomen.

Wat is jouw bullet journal stijl?

Mijn bullet journal stijl is minimalistisch en functioneel. Ik gebruik veel lijstjes en schema’s om mijn taken en afspraken bij te houden. Ik vind het belangrijk dat mijn bullet journal overzichtelijk is en dat ik er snel in kan vinden wat ik zoek. Mijn meest gebruikte onderdelen zijn: Daily Log, Index en Future log. Soms gebruik ik ook maand spreads maar neem er niet altijd de tijd voor om ze te maken en gek genoeg mis ik ze ook niet heel erg. Voor mij zijn de daily logs met afgestreepte tasks en notities vaak genoeg. Ik blader graag een stukje terug om te zien of er niet nog puntjes zijn blijven liggen die aandacht nodig hebben, en het zien van alle afgevinkte taken geeft me voldoening dat ik productief ben geweest.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik haal af en toe inspiratie uit YouTube. Ik vind het leuk om te zien hoe andere mensen hun bullet journals inrichten. Maar dan niet de art journal stijlen, maar meer productiviteit, doelen uitwerken en plannen. Daarnaast probeer ik zelf af en toe nieuwe dingen maar mijn standaard indeling verandert niet veel meer.

Hoeveel journals gebruik je?

Ik gebruik momenteel mijn journal vooral voor mijn werk, om projecten uit te werken en aantekeningen in te maken van vergaderingen. Ook maak ik graag elk jaar een https://makselife.com/products/life-compass-assessment-free-printable Dit geeft me een verplicht moment om offline stil te staan en te reflecteren, het helpt me enorm om koers te houden en geen onzinnige dingen te doen die me niet naar m’n grotere doelen brengen.

Wat is jouw favoriete bullet journal?

Mijn favoriete bullet journal is wat het fijnste schrijft met een vulpen, ik heb al veel Dingbats* journals gehad A5 maar ook graag A4. Al kijk ik nu ook wel uit naar de nieuwe aanwinst in het asortiment (Esterbrook).

Heb je nog tips?

Mijn belangrijkste tip is om te experimenteren en te vinden wat voor jou werkt. Er is geen goede of foute manier om te bullet journalen. Experimenteer met verschillende stijlen en technieken totdat je een systeem vindt dat voor jou werkt. Het allermooiste voor mij van journalen is dat als je een tijdje je journal niet gebruikt, of dit nu een dag, een week of een maand is, je geen lege pagina’s krijgt. In een agenda als je die even niet gebruik krijg je wel lege pagina’s, die lege pagina’s gaven me in het verleden altijd een schuldgevoel dat ik misschien niet hard genoeg had gewerkt in die tijd omdat ik niets had opgeschreven, bullet journals geven me dat gevoel niet.

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van