Het bullet journal verhaal van: Naomi

Hé hoi, Mijn naam is Naomi, 40 jaar oud, moeder van twee (bijna) pubers en alweer 21 jaar samen met de allerleukste man. Ik ben docent op het Voortgezet Onderwijs en geef daarnaast workshops in Bullet Journaling. 

Wanneer/Hoe ben je begonnen met bullet journalen?

Toen in 2020 de eerste Corona lockdown ons trof merkte ik dat mijn hoofd heel erg vol kwam te zitten en ik dit ergens kwijt moest. Vanaf mijn 9e had ik een dagboek bijgehouden, maar toen ik op mijn 19e vaste verkering kreeg ben ik daar mee gestopt. Via via kwam ik op instagram het fenomeen Bullet Journaling tegen. En al gauw kwam je in die tijd dan uit bij het account van Creachick. In de zomer van 2020 heb ik al haar video’s gekeken en ben ik begonnen met journalen in haar stijl.

Wat is jouw bullet journal stijl?

De stijl van Creachick was eerlijk gezegd niet helemaal mijn stijl. Het was fijn om voorbeelden te hebben om te starten, maar al snel ging ik op zoek naar mijn eigen stijl. Natuurlijk keek ik enorm veel op instagram om inspiratie op te doen, heb ik ontzettend veel uitgeprobeerd en voornamelijk HEEL veel spullen gekocht. Inmiddels weet ik dat mijn stijl vooral vintage is. En steampunk mag bij mij niet ontbreken. Je zult bij mij vooral veel stoere vintage tegenkomen. Zo af en toe een bloemetje vind ik best leuk, maar ik kom altijd weer terug naar de stoere steampunk afbeeldingen. 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt voornamelijk van instagram, maar ook van de verschillende facebook groepen (waaronder eentje die ik zelf heb opgericht). Ik vind het heerlijk om een avond door alle mooie creaties van anderen te struinen en daarna mijn eigen draai hieraan te geven. En omdat ik niemand tekort wil doen heb ik inmiddels in mijn nieuwsbrief zelfs een rubriekje gemaakt met als titel: Influencer van de maand. 

Hoeveel journals gebruik je?

Elke twee maanden ben ik weer toe aan een nieuwe journal. Ik schrijf elke dag en gebruik hiervoor een dubbele pagina. Als je dan een journal van 160 pagina’s gebruikt dan ben je er na 2 maanden alweer doorheen. Ik ben nu 3 jaar bezig en heb inmiddels dus 18 volle journals in de kast staan. En dat is nog niet alles, want voor de beurzen waar ik workshops geef heb ik ook nog allerlei voorbeeldjournals gemaakt, zodat jullie niet mijn persoonlijke teksten lezen, maar wel kunnen zien wat ik allemaal maak. Ik denk dat ik daar inmiddels ook een stuk of 10 van heb. Oeps.. 

Wat is jouw favoriete bullet journal?

Ooit ben ik begonnen met het werken in een journal van Mus. Helaas waren die pagina’s heel dun en had ik veel last van ghosting. Vervolgens ben ik overgestapt naar een journal van Creachick. Helaas bleken de laatste journals niet meer dezelfde kwaliteit te hebben als daarvoor en ben ik op zoek gegaan naar een ander merk. Ik kwam toen uit bij Archer & Olive. Maar sinds zij de Europese markt gedag hebben gezegd ben ik overgestapt naar de Nederlandse merken die we inmiddels hebben. Ik gebruik tegenwoordig de journals van Paper24 en Loved by Gaby. Dezelfde kwaliteit (misschien inmiddels zelfs wel beter) dan het dure merk uit Amerika. En het voelt veel prettiger om Nederlandse ondernemingen te helpen! 

Heb je nog tips?

Denk je erover om ook te starten met een dagboek/journal? Ga vooral niet twijfelen, maar begin gewoon. Koop een journal, koop wat spulletjes (een pen, wat stickers en stempels zijn genoeg) en ga op zoek naar je eigen stijl. Ik maakte in het begin ook hele lelijke pagina’s en vind soms nog wel eens een pagina echt niet mooi. Gewoon doorgaan en de volgende wordt alweer een stuk beter. Het gaat er vooral om dat jij er plezier in hebt en het mooi vindt. Niet wat iemand anders vindt! 

Vind je het leuk om me te volgen?
Hier kun je me vinden:
Instagram: @journalbynaomi 
YouTube: www.YouTube.com/@journalbynaomi 
Facebook: Journal by Naomi
Facebook pagina: (Bullet) Journal Ideas
www.journalbynaomi.com

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van