Augustus inspiratie

De maand juli is bijna voorbij en dat betekend dat het tijd is voor de augustus inspiratie voor in je bullet journal. Deze maand is behoorlijk geïnspireerd op de Plant With Me van Plan Based Bride.

Ik heb al een tijdje prachtige metallic verf van Finetec liggen, maar de inspiratie ontbrak. Nu weet ik dat Elisabeth van Plant Based Bride al heel 2020 werkt met metallic/goud in haar bullet journal pagina’s.
Voor haar pagina heeft ze gekozen voor een donker blauwe achtergrond, met een geometrische leeuw. Dat is namelijk het sterrenbeeld deze periode en ze is zelf in augustus jarig.
Hierdoor ben ik gaan kijken hoe ik het zo kan maken, zodat het beter bij mij past. Zelf heb ik namelijk niet zoveel met leeuwen en het doen van een sterrenbeeld spread zag ik ook niet helemaal zitten.

De volgende stap was kijken wat ik WEL mooi vind. Hiervoor heb ik een vel aquarelpapier gepakt en de tubes aquarelverf die ik had liggen.
* ik heb alleen aquarelverf, maar met de tubes heb ik meer controle over hoeveel water ik erbij doe. Hierdoor kan ik beter dekkend schilderen met de tubes dan met het standaard aquarelverf setje dat ik heb.

Ik heb verschillende kleuren vakjes gemaakt in donkerrood, donkerblauw en donkergroen. Dit heb ik laten drogen en daarna ben ik met de zilver en gouden metallic verf gaan kijken welke combinaties ik het mooiste vond.

Toen ben ik op Pinterest opzoek gegaan naar geometrische dieren en kwam uiteindelijk bij deze uit.
Met de keuze van mijn favoriete geometrische dier was de keuze achtergrond snel gemaakt…

Als bullet journal gebruik ik namelijk de: A4 Green Deer van Dingbats.

Geometrisch rendier augustus bullet journal spread

Nu heb ik in het verleden al eens eerder een maand in het teken van geometrische dieren gemaakt. Toevallig ook augustus, maar dan 2018.
Dat jaar had ik ervoor gekozen om het rendier in fineliner te doen en de andere pagina te decoreren met washitape.


Hoe breng je een tekening over op je aquarelpapier?

Nadat ik de ondergrond donkergroen had geschilderd kwam het “moeilijkste” gedeelte. Hoe breng je die tekening netjes over op je (donkere) aquarelpapier? Hierover heb ik al eerder een stappenplan voor gemaakt, deze is terug te vinden op mijn Instagrampagina bij het hoogtepunt: Drawing Hack.
Het potlood is bij goed licht beter te zien op de donkere achtergrond dan ik vooraf had verwacht. Maar hier direct op schilderen met de metallic verf durfde ik niet aan. Hiervoor heb ik (zoals je Plant Based Bride ook kan zien doen) eerst met een goudkleurige gelpen de lijnen overgetrokken.
Ik ben vervolgens aan de slag gegaan met mijn dunste penseel om de lijnen over te trekken met de metallic verf. Eerlijk gezegd had ik liever een 1 of 0 kwast gehad, maar mijn dunste was een maat 2.
* Tip: gebruik voor zowel de achtergrond als de metallic verf niet te veel water.
Voor het maandoverzicht heb ik gekozen vakjes te maken van 1,5 x 9 cm. Dit is 1 van mijn favoriete maandindelingen, met voor mij voldoende schrijfruimte.

Het resultaat

Tot slot

Deze maand dus eigenlijk 2x inspiratie met een geometrisch rendier.
Ik hoop dat je hier ook wat inspiratie uit hebt kunnen halen

Mocht je nog vragen hebben, laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *