Nieuwe bullet journal set-up

September was voor mij de laatste maand in m’n Archer&Olive journal. Tijd voor een nieuwe bullet journal en daarmee ook een nieuwe set-up.
Dit keer ben ik gegaan voor een Nuuna. Dit merk heb ik al eerder gehad en goede ervaringen mee. Het formaat is lekker groot en doordat de dot-grid 3.5 mm is i.p.v. 5 mm is er extra schrijfruimte. (Klein schrijven is niet verplicht, ik deel later een tip)

Details:
Ik ben gegaan voor de Nuuna: Art is Like
Formaat: 165×220 mm (iets groter dan A5)
Paper: 120 gsm, wit
Cover: ontworpen door Marija Mandic, materiaal gerecycled leer
Verder 256 pagina’s en een dot-grid van 3,5 mm en hij heeft paginanummers.
De bullet journals van Nuuna hebben verder geen extra’s, zoals leeslint(en), vakje achterin of een sluitelastiek.

De set-up

Bij de start van een nieuwe bullet journal is het altijd handig om na te gaan welke pagina’s wel en niet voor je werkte. Kijk terug naar de set-up van je vorige bullet journal(s), maak eventueel notities. Welke pagina’s/spreads zijn voor jou een echte must?
Daarna ga je kijken naar wat je nog miste, misschien heb je net ergens iets nieuws gezien wat je graag nog wil toevoegen.

Nu kunnen we gaan kijken in welke volgorde we deze pagina’s willen.
Dit is mijn keuze geworden:

  • Cover: Bullet journal nummer 8
  • Future log
  • Braindump/blog inspo
  • Projectenpagina
  • 1 lege spread, zodat ik later nog iets toe kan voegen mocht dat nodig zijn

Voor decoratie heb ik me laten inspireren door de cover. Het geverfde met vooral blauw en geel.
Hiervoor heb ik aquarelverf direct in m’n journal gebruikt. Let hierbij op dat je niet te veel water gebruikt. (Voor het mooiste effect raad ik aan aquarelpapier te gebruiken) Het kan zijn dat de pagina’s wat gaan bobbelen door het water, ikzelf vond het niet echt storend.

Cover
Futurelog
Braindump/blog inspo

Klein detail, de futurelog heb ik als eerste gemaakt en daarmee ook nog niet echt handigheid in de juiste verhoudingen voor de verf.

Voor de futurelog heb ik gekozen om te starten in november. Dit omdat ik van plan was om hierna direct de set-up voor oktober te maken (ja van plan, die duurde uiteindelijk wat langer dan gepland) In deze journal kwam de set-up het mooiste uit om 8 vakken te maken in de futurelog, waar ik normaal gesproken eigenlijk maar 6 maanden in de futurelog zet. Nu heeft deze journal ook meer pagina’s dan de gemiddelde bullet journal, dus ik hoop er ook langer mee te kunnen doen dan een half jaar.

Verder heb ik alles vrij simpel gehouden, met een kleine knipoog naar het design van de cover.

Tip:

Ik had nog een tip beloofd voor de kleine vakjes. Ikzelf kies ervoor om elke zin om een eigen regel te schrijven, waardoor er echt super veel op een pagina past. Een andere optie is bijvoorbeeld om per zin, 2 rijen dot-grid te gebruiken, waardoor deze 7 mm hoog is.
Kijk vooral wat je zelf prettig vind met schrijven. Mijn lievelingspen om hierin te schrijven is de Pilot G-2 05.

Pas jij je set-up weleens aan naar de cover van je bullet journal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *