Bullet journal tips voor een succesvolle dag

Ben je op zoek naar manieren om je dag productiever, gestructureerder en makkelijker te maken? Dan is bullet journaling misschien iets voor jou. Bullet journaling is een systeem voor zelforganisatie dat je helpt om je gedachten, taken en doelen te ordenen. We hopen dat je met deze bullet journal tips je dag elke dag een beetje beter kan maken veel kleine stapjes zijn vaak beter dan proberen grote sprongen te nemen en opgeven in frustratie. In deze blogpost geven we je wat tips voor een succesvolle daily log.

1. Begin met een duidelijke visie

 • Wat wil je bereiken met je bullet journal?
 • Wil je productiever worden?
 • Wil je gestructureerder worden?
 • Meer inspiratie vinden?

Zodra je weet wat je wilt bereiken, kun je je bullet journal daarop aanpassen door bijvoorbeeld te werken met jaar, kwartaal, maand, week of dag doelen. Hier kun je zo vrij of strikt in zijn als je zelf fijn vindt.

2. Creëer een systeem dat voor jou werkt

Er is geen goed of fout antwoord als het gaat om bullet journaling. Experimenteer tot je een systeem hebt gevonden dat voor jou werkt.

Sommige mensen houden van eenvoudige systemen met alleen een to-do-lijst en een maandoverzicht. Anderen houden van uitgebreide systemen met trackers, doelen plannen, moodboards en andere creatieve elementen.

3. Wees consistent

De beste manier om je bullet journal te gebruiken is door er elke dag mee bezig te zijn.

Zelfs als je het maar een paar minuten per dag doet, zal je merken dat je al snel meer georganiseerd en productiever wordt.

“Waar moet ik beginnen?”
Leg je journal open op je bureau en schrijf de datum op, de rest komt vanzelf.

Specifieke tips

Hier zijn aantal bullet journal tips voor een succesvolle dag:

 • Begin je dag met een to-do-lijst. 
  Schrijf op wat je die dag allemaal wil en kan doen.
  Productiviteit hack: Schrijf aan het eind van je dag je belangrijkste to do voor de volgende dag alvast op.
 • Prioritiseer je taken.
  Zet de belangrijkste taken bovenaan je lijst.
  Productiviteit hack: onderzoek wat het beste voor je werkt; Eat the frog / klein makkelijk taakje om op gang te komen.
 • Neem pauzes. Het is belangrijk om pauzes te nemen tijdens de dag. Dit helpt je om gefocust te blijven en om je energieniveau op peil te houden. Je kan bijvoorbeeld een paar tekeningetjes of doodles maken of een wandeling maken en vervolgens trots in je journal schrijven dat je een wandeling hebt gemaakt.
 • Evalueer je dag aan het einde van de dag. Wat ging goed? Wat kan er beter? Waar ben je trots op? Waar ben je dankbaar voor?

Conclusie

Bullet journaling is een krachtige tool die je kan helpen om je dagen succesvoller te maken. Door deze tips te volgen kun je je bullet journal optimaal gebruiken om je doelen te bereiken.

Op zoek naar een mooie nieuwe journal?