April inspiratie

Sinds oktober 2020 werk ik in deze bullet journal van Paperblanks, het is de Kikka. Na april wordt het tijd om te starten in een nieuwe bullet journal, dus dit is dan toch echt de laatste maand set-up in dit boekje.

Voor april was ik aan het twijfelen tussen 3 thema’s om mijn inspiratie uit te halen.

  • Black & white
  • Vlinders
  • Donuts

Na een poll op Instagram is het thema voor april: VLINDERS

Deze maand heb ik ervoor gekozen om een beetje ‘vals te spelen’ bij het maken van de coverpagina. Ik heb deze namelijk digitaal gemaakt in procreate en later ingekleurd.

Mijn dochter heeft de kleuren gekozen:

Verder heb ik voor de set-up mijn vertrouwde setje fineliners gebruikt.

Deze maand heb ik ervoor gekozen om het grootste deel van de kalender in het midden te plaatsen zodat ik een halve pagina over zou houden voor het maken van decoraties.

De vlinders tekenen ging niet zo makkelijk als dat ik had gehoopt helaas, hierdoor staan er een stuk minder dan dat ik vooraf in gedachte had. Toch ben ik tevreden over het eindresultaat.

Als je deze pagina vergelijkt met de vorige pagina kan je ook goed zien dat de kleuren heel anders worden dan op ‘normaal’ printer papier zoals bij de coverpagina. Zeker de blauwe kleur vind ik een stuk sprekender op de cover dan in de maandspread. Omdat ik nog niet eerder deze combinatie heb gemaakt heb ik nooit ‘last’ gehad van het verschil en hoewel het verschil er daadwerkelijk is, vind ik het ook niet storend.

De spread hierna is, geloof het of niet: het Productivity Level Board. Ja, je leest het goed, Ilse heeft een tracker gevonden die ze wel invult en graag nog een maand gebruikt. Wel heb ik deze maand het plan gedeelte weggelaten, omdat ik merkte dat ik dat deel niet gebruikte.
Ik heb deze spread wel de fout gemaakt een gel-inkt pen te gebruiken als linkshandige, dus hier en daar dit een inktvlekje omdat de inkt minder snel droogt dan bij een fineliner.

De weekspreads zijn ook weer zoals je de afgelopen maanden vaker bij me hebt gezien. Deze set-up werkt heel goed voor me. Wel heb ik wat kleine dingetjes aangepast zodat het mooi in het thema past.
Dit is mijn favoriete dutch-door weekly spread.

Standaard opbouw:

  • Mini kalender (op deze manier hoef ik dit maar 1x te maken ipv elke week)
  • Links; week overzichtje voor deadlines en afspraken
  • Rechts; Running tasklist en notities
  • En op het deel wat de hele maand zichtbaar is: Decoratie. Ideaal als je even wat minder tijd hebt.

Naast deze spreads doe ik ook aan daily journaling, nouja daily, als ik er behoefte aan heb. Dit volgt na de weekly spreads. Deze pagina’s zijn zonder decoratie en deel ik over het algemeen ook niet.
Ik start met het schrijven van de dag/datum, dit probeer ik altijd mooi te brushletteren. Door dit (bijna) elke dag eventjes te doen oefen je gelijk je brushletter skills. Ik gebruik hiervoor wel altijd een kleur die terugkomt in het thema, deze maand waarschijnlijk de blauwe brushpen. Daarna begin ik gewoon met schrijven. Dagboek stijl zou je kunnen zeggen. Ook maak ik hier de uitgebreidere notities mocht dat nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *