Totaal iets anders

September 2021, de laatste maand die ik in m’n Archer & Olive bullet journal ga kunnen vullen. Daarna is hij echt vol en wordt het tijd voor een nieuwe.
Inmiddels ben ik er voor mezelf achter dat ik totaal geen fan ben van de dikke pagina’s in de bullet journals van Archer & Olive. Ik vind de dikke pagina’s niet fijn voelen en mijn manier van journalen vereist ook niet de 160 gsm pagina’s. Toch vond ik het wel leuk om de laatste maand in deze journal iets totaal anders te doen, dus dat heb ik gedaan.

Ik heb weer eens een cover pagina gemaakt wat al heel uitzonderlijk was. Maar dat is niet het enige zoals je misschien wel kunt zien.

Ik heb ervoor gekozen om de pagina’s wat donkerder te maken. Dit heb ik gedaan door super verdunde aquarelverf te gebruiken en aan te brengen met een fijn sponsje. Ik miste namelijk de wat vergeelde pagina’s die Paperblanks en Dingbats* hebben.

Het resulteerde een beetje in een achtergrond zoals de oude meesters die schilderen alvorens ze met een portret aan de slag gaan. (Project Rembrandt gekeken) Het is wel iets donkerder geworden dan dat ik vooraf in gedachte had, maar ik ben tevreden.

De volgende stap: mooie stempels uitzoeken. Ik heb gekozen voor gedetailleerde bloemen clear stamps. Let wel op dat eerst de achtergrond goed droog is!
Nadat de inkt was opgedroogd heb ik de bloemen ook weer met aquarelverf gekleurd, niet te precies, want dat valt in het geheel toch niet zo op.

Maandoverzicht

Dit effect met de aquarelverf en clear stamps heb ik doorgevoerd naar het maandoverzicht. Dit keer heb ik ervoor gekozen om de bloemen aan de zijkant als een soort border te plaatsen en in het midden ruimte voor afspraken deze maand.

Klein meetfoutje gemaakt waardoor ik iets te veel lijntjes had getekend voor het aantal dagen deze maand. OEPS. Helaas kan ik dit keer door de achtergrond het niet even herstellen met een witte gelpen.
Gelukkig vind ik het zelf niet storend.

Weekoverzicht

Deze maand heb ik ervoor gekozen om alle weekoverzichten al vooraf te maken. Ik heb ervoor gekozen om er 2 per spread te maken, met afwisselend de takenlijst of weekplanning bovenaan.

Zoals je ziet heb ik eigenlijk de hele maand maar 3 verschillende clear stamps gebruikt. Dit waren de stempels die ikzelf in m’n collectie heb die ik het meest hierbij vond passen.

Klein detail. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om ook de eerste 2 spreads voor m’n dailies te verven. Ik vond het effect wel leuk. Wel merkte ik dat de geverfde pagina’s minder fijn waren voor een vulpen. Daarom schrijf ik nu weer met m’n oude vertrouwde Pilot pen G2-07 (die ik tevens iedereen kan aanraden)

Al met al heb ik ongeveer 3 dagen gedaan om deze set-up te maken. Dit heeft voornamelijk te maken met de droogtijden en het feit dat we dat weekend waarin ik eraan heb gewerkt ook andere dingen heb gedaan.
Volgende maand volgt weer een bullet journal set-up die wat minder tijd kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *