De bullet journal van: Merel

Hoi, ik ben Merel en op dit moment 20 jaar, ik ben erg creatief en hou er ook van om lekker bezig te zijn in mijn journal(s).

Mijn zusje was vroeger al van het journalen en ik heb het toen ook van geprobeerd. Na 1 of 2 pagina’s hield ik het dan weer voor gezien. In oktober 2021 heb ik een lange tijd in het ziekenhuis gelegen en ben toen veel journal filmpjes gaan kijken en heb toen ook mijn eerste journal besteld, ondertussen ben ik al bezig met mijn 7de daily journal. 

Ik vind het fijn om creatief bezig te kunnen zijn maar ook om daarbij te kunnen schrijven hoe ik me voelde, wat ik heb gedaan of juist was er in mijn omgeving is gebeurd. Ik struggle al jaren met mijn mentale gezondheid, en ben daarvoor ook in behandeling. Het schrijven helpt daarbij om dingen te verwerken en een plekje te geven.

Mijn journal stijl is erg verschillend. In het begin werkte ik wel nog met thema’s per maand, maar sinds begin 2023 ben ik daarmee gestopt en maak ik alle pagina’s door elkaar, met wat ik leuk vind op dat moment. 

Mijn inspiratie haal ik van Instagram, Facebook en Youtube en natuurlijk niet te vergeten Pinterest. Ook krijg ik veel inspiratie door in mijn oudere journals te kijken of ik die van familie. 

Hoeveel journals heb ik? Hahahah veels te veel, ik heb een daily journal voor elke dag, een bullet journal waar ik mijn week en dagen in plan. ook heb ik een tn journal waar ik mijn lichtpuntjes in op schrijf, mijn gedichten in bewaar en een waar vrienden en familie iets in kunnen maken en schrijven. Ik heb ook nog een boekenjournal. maar omdat ik zou veel projecten heb lopen heb ik die even opzij gezet. Dat zijn er dus 5, oeps. 

Mijn favoriete journal van dit moment is die van Paper24. Ze hebben dik papier en werken erg fijn. 

Mijn tip is: begin gewoon, wat je nu vandaag maakt vind je waarschijnlijk over een paar maanden niet zo mooi, en weer iets later haal je er juist inspiratie uit.

Liefs Merel 

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van