December inspiratie

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Over een paar dagen komt Sinterklaas langs, voor je het weet is het kerstmis en is het nieuwe jaar begonnen. Ondanks alles gaat de tijd toch snel.

Het is nu ook tijd voor een nieuwe bullet journal set-up. Dit betekend voor mij dat ik 12 maanden elke maand een blog heb geschreven over hoe ik mijn bullet journal in heb gericht voor die maand. De ene keer ging het beter dan de andere keer. De motivatie om aan de slag te gaan was soms ver te zoeken en andere keren in overvloed.
De maand november is voor mij voorbij gevlogen waardoor ik afgelopen weekend (zondag) met spoed aan de slag moest om m’n bullet journal klaar te maken voor december. Ik had namelijk in m’n november set-up alles t/m 29 november gemaakt.

Ik wist al wel voor wat voor sfeer ik deze maand wilde gaan, namelijk: blauw winter. Deze inspiratie had ik al in oktober/november en had dus al een map met afbeeldingen gemaakt voor deze maand.
Terwijl ik alle afbeeldingen passend op een A4tje was aan het zetten om uit te kunnen printen was ik wel even aan het twijfelen of ik dit thema nog wel leuk vond, maar ik heb doorgezet.

Na het uitknippen van de afbeeldingen ging ik kijken hoe ik ze op de pagina mooi vond.
Er miste echter iets, glitter papier! Ik had iets nodig met glans, wat goed past bij de winter/kerstsfeer. Natuurlijk hadden we dat niet in huis, dus er moest een oplossing komen.

Uiteindelijk heb ik voor deze ‘oplossing’ gekozen: Ik heb zwart papier gepakt en ik ben met 2 kleuren metallic aquarelverf de pagina gaan vullen. Ik heb gekozen voor een blauw int en een zilver/blauw.
Hiervoor heb ik het zwarte papier gepakt wat ik had liggen, deze is wel wat dikker, maar zeker geen aquarelpapier. Het was daardoor lastig om de kleuren mooi te blenden en te veel water is funest.

Vervolgens hield ik op de linker-pagina wat ruimte over waarmee ik in eerste instantie niet goed wist wat ik ermee moest. Hier is de ruimte voor favoriete kerstliedjes ontstaan.
Mijn favorieten:

  • Fairytale of New York – The Pogues
  • Merry Xmas Everybody – Slade
  • The Christmas Can-Can – Straight No Chaser
  • The Season’s Upon Us – Dropkick Murphys

Op te volgende pagina’s vind je m’n december kalender. Hiervoor heb ik dezelfde set-up gekozen als vorige maand. Deze werkt voor mij het beste en heb ik voldoende schrijfruimte om alle afspraken kwijt te kunnen.

Als reverentie maak ik wel een mini-kalender om te kunnen zien op wat voor dag een datum valt.

De decoratie is op dezelfde manier gedaan als de cover pagina.

Natuurlijk kan een december set-up ook niet zonder weekspreads.

Hier is de afgelopen maanden voor mij weinig veranderd.
Ik maak een dutch-door pagina, op deze manier decoreer ik een klein stukje pagina en heb daar de hele maand plezier van.

Naast dat deze manier voor mij tijd bespaard vind ik deze set-up super fijn werken.
Op de linker pagina heb ik plaats voor afspraken en deadlines.
De rechterpagina is voor taken die week, zonder specifieke datum. Aan de rechterkant van de streep zet ik de taak en aan de linkerkant van de streep zijn 7 vakjes vrij om de taak af te vinken wanneer deze klaar is.

Dit werkt ook heel handig voor taken die meerdere keren per week terug komen. Zet een stip bij de dagen dat je ze gepland hebt (bijvoorbeeld de 1e, 3e en 5e, voor maandag, woensdag en vrijdag) en vink ze af wanneer het klaar is.
Op deze manier houd ik voor grotere taken ook bij op welke dagen ik eraan heb gewerkt door er een / te zetten en een X wanneer de taak is afgerond.

Dit was de laatste blog voor dit jaar. Het was een bijzonder jaar, voor iedereen.
Er komt geen nieuwe set-up blog voor het nieuwe jaar. Ik ben zelf net in m’n nieuwe bullet journal begonnen en heb de set-up bij de blog van oktober verwerkt.

Iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *