Februari inspiratie

In deze post neem ik jullie mee met mijn setup voor februari 2020.
Dit keer had ik echt moeite met het vinden van inspiratie, dit gebeurd iedereen weleens, maar omdat ik dit keer ook heel graag mijn inspiratie wou delen voor februari echt zou beginnen voelde ik de tijd nog extra in mijn nek hijgen. Hierdoor blokkeerde ik helemaal.
De oplossing: LOSLATEN
Ik ben uiteindelijk een middag gaan zitten met zwart papier en in de eerste instantie Finetec metalic aquarel verf, en ik ben gewoon maar wat gaan doen.
Februari blijft de maand van de liefde, maar door het zwarte papier is het allemaal iets minder zoetsappig.

Benodigdheden:
Zwart papier
Sakura Gelly Rol rood en zilver metalic/glitter of Finetec metalic aquarelverf
Sakura Gelly Rol 08 wit
Staedtler fineliners (07 + 01)
Washi tape, zwart/rood/metalic, die ik gebruik heb ik een half jaar geleden bij de Action gekocht.
En natuurlijk een bullet journal, ik gebruik de Dingbats Green Deer A4

Ik wist in de eerste week van januari al wat voor maandoverzicht ik in februari zou willen, dus deze had ik zo getekend. Deze indeling heb ik vorig jaar ook meerdere keren gebruikt, zoals je op m’n Instagram feed terug kan vinden, bijvoorbeeld voor december 2019.
Dit type maandoverzicht werkt voor mij een stuk beter dan die kleine vierkante vakjes. Ik zelf vind het een stuk prettiger om wat meer horizontale schrijfruimte te hebben.

In eerste instantie ben ik aan de slag gegaan met Finetec aquarel verf op het zwarte papier (dit is ook wat ik op de eerste spread heb gebruikt, voor de 2e spread heb ik voor een sneller alternatief gekozen)

Omdat ik ervoor heb gekozen om een maand lay-out te maken zonder vermelding van de dagen, alleen de dagnummers, heb ik op de linkerpagina een minikalender gemaakt. Op die manier kan ik bijvoorbeeld snel zien dat 12 februari op woensdag valt (mijn verjaardag)
Ook heb ik ruimte gelaten voor een stukje focus, wat zijn mijn doelen deze maand? Ik kan alvast verklappen dat daar voorbereidingen voor een markt tussen zitten, want Bujo Boutique gaat voor het eerst naar een markt, om de prachtige bullet journals te verkopen en om natuurlijk inspiratie te delen. Het lijkt me super leuk om jullie een keer in het echt te ontmoeten en lekker te kletsen over journalen.

De decoratie is vooral het zwarte papier. Ik heb ervoor gekozen om er simpele hartjes op te maken, in rood en stippen in zilver.
In plaats van het papier te knippen heb ik gekozen om het te scheuren, dit geeft een leuk effect, mocht je dat zelf niet mooi vinden is knippen natuurlijk ook goed.
Tip voor het maken van de kleine hartjes: Voor de kleine hartjes heb ik eigenlijk kleine V-tjes geschilderd.

Op mijn 2e februari spread heb ik 4 dingen verwerkt:
Instagram inspiratie
Een grafiek voor de bestellingen (gewoon omdat ik dag leuk vind)
Focus stap voor stap, De 3 focus punten voor deze maand ga ik hier onder verdelen in kleinere stappen, om alles haalbaar te maken.
Inlineskate data, sinds kort heb ik inlineskates en ik wil gaan bijhouden wanneer ik heb geskatet en hoe het is gegaan.

Ook heb ik voor deze spread de verf links laten liggen en ben ik gelpennen gaan gebruiken op het zwarte papier. Dit werkt toch net iets sneller, en het effect is eigenlijk ook heel leuk.

Kleine disclaimer wanneer je de pagina’s na wil maken. De meeste bullet journals zijn A5 formaat, ikzelf gebruik een A4 formaat, hierdoor zal je minder ruimte hebben op een pagina, of dingen op meerdere spreads moeten verdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *