Juli inspiratie

Het is weer het einde van de maand en dat betekend natuurlijk dat we weer een nieuwe maand set-up hebben gemaakt in onze bullet journal.

Deze maand is het iets anders gegaan dan voorheen. Normaal gesproken maak ik een inspiratie maandspread in mijn eigen A4 bullet journal. Dit keer vroeg ik op Instagram of de maandinspiratie in een A4 of A5 journal zou moeten komen. Uit die poll kwam naar voren A5.

Kleine disclaimer:
Hiervoor heb ik geen nieuwe journal gepakt. Ik heb 1 journal die mee gaat naar beurzen etc. als inkijk exemplaar. Deze was nog bijna helemaal leeg en kon dus wel wat invulling gebruiken. Dit betekend ook dat de spreads die ik hierin maak niet ingevuld zullen worden.

Na de uitslag van de eerste poll heb ik om thema ideeën gevraagd. Uit de thema ideeën heb ik gekozen Eenhoorn & regenbogen. Na dat ik de schets had gemaakt sloeg de twijfel toe. Ga ik deze spread maken in pastelkleuren of toch lekkere felle kleuren. Door een poll op wederom Instagram is gekozen voor: pastelkleuren (met 86% een overtuigende winnaar).

Donderdag 25 juni heb ik de spread live op Instagram gemaakt, mocht je deze nog niet gezien hebben: Hij is nog terug te kijken via IGTV @bujo.boutique

Benodigdheden voor het maken van deze spread:

  • Bullet journal
    Ik gebruikte de Dingbats Wildlife A5 Grey Elephant
  • Vulpotlood
  • Gum
  • Helix circle maker
  • Een set fineliners van Staedtler
  • Pentel Touch Brushpen in de kleur: Turquoise (nieuwe kleur)
  • En Tombow Brush pennen in pastel kleuren: 723, 062, 243, 451 ,623, N89

Om te beginnen heb ik een kalender lay-out gebruikt voor de maand juli.

Deze heb ik heel eenvoudig (minimalistisch) gehouden door alleen de bovenste lijn te tekenen. Deze en ik wel lekker bold gedaan met een fineliner 0.7 (uit m’n hoofd) Als contrast met alle pastel kleurtjes.

De eenhoorn is 1 van de eerste plaatjes die ik op het internet had gevonden toen ik zocht op unicorn drawing. De afbeelding heb ik opgeslagen, m’n scherm van m’n telefoon op z’n felst gezet en vervolgens als een soort lightbox gebruikt en de afbeelding overgetrokken op de pagina.
Dus ook als je niet kan tekenen kan je dit.

De eenhoorn is getekend met een fineliner 0.5 en vervolgens ingekleurd met de bovengenoemde Tombow kleuren.

De juli header heb ik gemaakt met de Pentel brush pen in lichtblauw.

De dagnummers heb ik genoteerd met een fineliner 0.1.

Ik heb ervoor gekozen om de dagen van de week niet bij de kalender te vermelden. Mocht je dat wel fijn vinden, gewoon doen. Ik weet van mezelf dat ik een kalender altijd op maandag start, waardoor het voor mij overbodig is.

Oeps, toch 2 spreads gemaakt.

Op de 2e spread heb ik een Daily Review pagina gemaakt. Dit is geïnspireerd op Planning With Kay. Je kan per dag een kort verslagje schrijven en je heb in de vakjes ruimte voor een moodtracker. 2 in 1 dus!

De zijkant is gedecoreerd met regenbogen. Deze heb ik gemaakt met de circle maker van Helix, je kan hiervoor ook een passer gebruiken of als je heel veel zelfvertrouwen en een vaste hand hebt: gewoon uit de losse pols tekenen.

Voor de dutch-door (die ervoor zorgt dat je de regenbogen op beide pagina’s ziet) heb ik 4 cm/8 vakjes eraf gesneden. (knippen kan ook)

Mocht je deze spread leuk vinden, maar vind je felle kleuren veel leuker? Dan is deze spread eenvoudig aan te passen binnen hetzelfde thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *