Juni inspiratie

Het is de laatste week van mei en afgelopen weekend heb ik een nieuwe bullet journal set-up gemaakt.

Iedereen die mijn blog al wat langer lees, of me op Instagram of Facebook volgt is het waarschijnlijk al wel opgevallen. Ik heb enorm veel moeite met trackers.
Sterker nog. De afgelopen jaren ben ik overgegaan op 1 maandspread. Geen losse spreads meer, want ik deed er toch niets mee, maar ook die ene maandspread maakte ik eigenlijk voor niets. Enkel als vulling in mijn journal en om inspiratie met jullie te delen.

Ik zie het voordeel van trackers, of het nou habit trackers zijn, of mood trackers. Het kan een stok achter de deur geven om dingen daadwerkelijk te doen. Het kan ervoor zorgen dat je inzicht krijgt in wat je gedaan hebt, terwijl je voor je gevoel niets hebt uitgevoerd.

Daarom ben ik deze maand gegaan voor een dutch-door maandspread.
Een dutch-door wil eigenlijk zeggen dat je een deel van de pagina weg knipt/snijd. Hierdoor blijft een deel van je spread de hele maand zichtbaar.
Je kan het ook gebruiken in een weekspread, met dagelijks een losse pagina, maar een habittracker die de hele week zichtbaar blijft. Of je maakt een dutch-door cover pagina voor de maand, en in het ‘verstopte’ deel maak je een pagina met je doelen.
Kortom mogelijkheden genoeg! En dit is wat ik ermee heb gedaan.

Ik heb ervoor gekozen om het bovenste deel van de pagina af te knippen. Ik heb aan de rechterkant van 4 pagina’s de bovenste 18 vakjes geknipt. De notebooks uit de Wildlife collectie van Dingbats hebben het voordeel dat de pagina’s geperforeerd zijn. Hierdoor was het alleen nodig om horizontaal de lijn te knippen en kon de rest van de pagina er voorzichtig uitgescheurd worden.

Benodigdheden:

  • Dingbats Wildlife A4; Green Deer
  • Staedtler fineliners
  • Tombow fudenosuke (paars)

Op de linker pagina heb ik een mini kalender gemaakt van de maand juni. Deze is 2×2 vakjes per dag. Deze is blanco, omdat dit de habit tracker wordt voor deze maand. Daarnaast heb ik de dagen van de maand genummerd voor de afspraken en mijn planning.

Daaronder is plaats voor een tasklist voor de maand. Hierin is plaats voor 5 grote taken die de hele maand in kunnen nemen. De kleine dag taken ga ik hierin niet benoemen. Naast de tasklist staat een legenda voor de habit tracker. Omdat ik 4 vakjes per dag heb kan ik 4 habits invullen. Ik heb ervoor gekozen om bij te houden of ik dingen plaats op Instagram, tijd voor mezelf neem door bijvoorbeeld te haken, bewegen (wandelen, fietsen, inline skaten) en studie wat kan inhouden lezen of werken aan 1 van de cursussen waar ik mee bezig ben.

Op de onderkant van de rechterpagina is alvast een begin gemaakt voor mijn daily-log. Ik maak gebruik van een roling daily waarin dat ik de ruimte per dag gebruik die ik nodig heb. Wel kan je zien dat ik met potlood een lijn heb gezet, dit is omdat ik wil gaan werken met 2 kolommen dus zo weet ik tot waar ik kan schrijven.

Op de laatste pagina van mijn maand spread. heb ik plaats gemaakt voor focus. Focus kan verschillende dingen zijn, iets waar ik graag mee bezig wil zijn deze maand, of een doel. Wel heb ik dit beperkt tot 3 punten. Het moet haalbaar blijven.

Om alles af te maken heb ik gekozen voor een simpele illustratie met blaadjes.
Dit heb ik niet helemaal zelf verzonnen, maar gezien op Youtube bij Shayda Campbell, february 2019 bullet journal video.
De belangrijkste tip van het tekenen van een illustratie met een zwarte achtergrond is dat je de takjes niet moet tekenen als 1 lijn, wanneer je de achtergrond dan zwart gaat maken verdwijnen de takken.

Het kan zijn dat de linkjes in deze blog affiliate links zijn. Dit betekend dat je niets extra betaald, maar dat ik een kleine commissie krijg wanneer je iets besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *