September inspiratie

Één van de dingen die zo mooi zijn aan een bullet journal is dat je niet elke maand hetzelfde hoeft te doen. Een bullet journal groeit met je mee en kan ingedeeld worden naar je behoefte die je op dat moment hebt.

Nu moet ik in alle eerlijkheid toegeven dat niemand vooraf exact weet wat diegene nodig heeft. Mijn september set-up is gemaakt 2 weken voor september begint, dus ik wist het zelf ook nog niet exact.
Wat ik wel weet is dat ik behoefte had aan iets anders.

De afgelopen weken is het schoolvakantie geweest, dus heel de dag indeling zag er anders uit, er werd minder gewerkt en er was meer tijd voor met het gezin. Nu de vakantie weer voorbij is moet er weer meer gewerkt worden, dus mijn gevoel zei dat ik het met alleen een maandspread voor afspraken alleen niet zou reden in september.

Er moest dus een ander systeem komen, een andere pagina indeling, meer spreads misschien, een tracker? Ik wist het nog niet precies. Een tracker bijhouden lijkt me altijd wel interessant, maar het bijhouden daarvan gaat bij mij vaak gewoon mis, omdat ik vaak niet terug blader naar mijn maand pagina’s.

Daarom ga ik dit keer weer werken met een dutchdoor systeem. Dit had ik in juni al eerder geprobeerd en moet toegeven dat het toen niet een groot succes was. Ik had te weinig ruimte vrij gelaten voor dailylogs, dus toen ik die ruimte vol had, je raad het al, ging ik weer niet meer terug naar de maandspreads om de tracker in te vullen.
Ook heb ik het gevoel dat de dingen die ik bij wilde houden niet de juiste dingen waren.

Maar wat heb ik dan wel gedaan…

Voor september heb ik ervoor gekozen om geen maandspread te maken. Klinkt misschien een beetje raar, maar ik zag het niet zo zitten om dingen dubbel op te moeten schrijven.

Als je mijn journal bij september opent zie je eerst een spread met basis dingen:

 • Mini kalender
 • Quote
 • Decoratie die door de dutchdoor de hele maand zichtbaar is
 • Trackers
 • Te bestellen
 • Focus

De quote is er om me eraan te herinneren dat ik soms rust moet nemen. Als ik eenmaal bezig ben heb ik de neiging om door te knallen, geen pauze te nemen of rust en door te gaan tot ik over vermoeid en er ziek van ben. Niet handig.
De 2 belangrijkste dingen zijn de tracker en focus.

Focus
Waar ga ik me op focussen deze maand, hoe ga ik zorgen dat ik verder kom en niet stil blijf staan waar ik nu ben?
Trackers
Wat kan ik bijhouden in mijn trackers, zodat ik er ook echt iets aan heb?
Ik heb deze dingen gekozen:

 • Mood (vakje bij de dag inkleuren met groen, geel of rood afhankelijk van hoe ik me voel)
 • Slaap (heb ik goed geslapen, niet zo zeer het aantal uur, maar de kwaliteit)
 • Temperatuur (deze zomer heb ik weer gemerkt dat als het te warm is, ik echt niets gedaan krijg)
 • Drinken (zoals ik al zei, ik vergeet pauze te houden en daarmee vaak ook genoeg water te drinken)
 • Uren gewerkt
 • Instagram (heb ik iets gedeel op Instagram)
 • Iets voor me zelf (dit kan van alles zijn, even lekker in bad, hobby, middagdutje, maar even aan mezelf denken)
 • Tijd telefoon (schermtijd, dit mag best wat lager)
 • Er is ook nog ruimte vrij voor wanneer ik nog meer dingen bedenk die belangrijk kunnen zijn om bij te houden

Maar waar laat je dan al je afspraken deze maand als je geen maandspread hebt?

Hier komt de dutchdoor dus om de hoek kijken. Ik heb gekeken hoeveel weken de maand september heeft. Vervolgens heb ik 5 pagina’s ingesneden onder de trackers.
Voor de eerste 4 weken van september heb ik op de linkerpagina een weekoverzicht gemaakt. Hier kan ik afspraken voor die week noteren. Op de rechterpagina heb ik een Tasklist gemaakt. Hier kan ik de taken invullen die deze week gedaan moeten worden, zonder dat er specifiek een dag aan verbonden zit. En er is een beetje ruimte voor notities.

Voor de laatste 3 dagen van september heb ik op de linker pagina het ‘week’overzicht en de tasklist gecombineerd. Op de rechterpagina heb ik een september review gemaakt. Hier kan ik voor mezelf opschrijven wat deze maand wel en niet voor me heeft gewerkt en op die manier kan ik bepalen of ik dit systeem ook in oktober ga gebruiken.

Decoratie

Om de boel wat mooier te maken ben ik aan de slag geweest met waterverf en Nuvo shimmer powder. Hiermee heb ik op een A4-formaat aquarelpapier gewerkt met mijn lievelingskleuren, zonder vooraf een doel voor ogen te hebben wat het moest worden. Je zou kunnen zeggen dat het een galaxy is. Maar dat komt waarschijnlijk vooral door de kleuren. Paars is mijn lievelingskleur en ik vond het vooral belangrijk dat die terug zou komen in het geheel.
Daarom gebruikte ik ook als basis de paarse Nuvo shimmer powder. Deze heeft naast paars ook roze en blauw erin verwerkt zitten en daar is het geheel dus op gebasseerd.

Het mooie van de shimmer powder voor mij is dat je het niet echt kan controleren. Je maakt het papier vochtig, besprenkeld het poeder erop en daarna spray je er met een spuitflesje water op. Daarna laat je je verrassen wat er met de mooie kleuren gebeurd.

Nuvo shimmer powder is o.a. verkrijgbaar bij Handlettering doen we zo!

Andere benodigdheden

De foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *