Tijd voor een nieuwe bullet journal

In oktober 2020 starte ik in mijn 6e bullet journal: Paperblanks Kikka. Deze raakt inmiddels weer vol dus het is tijd voor een nieuwe bullet journal en natuurlijk een nieuwe set-up. Die weer is samengesteld uit m’n ervaringen van de afgelopen jaren in wat ik wel en juist niet nodig heb in een bullet journal.


En dit is hem geworden, bullet journal nummer 7,
een Archer & Olive: Rose Gold!

Dit gaat de eerste keer voor mij worden dat ik ga werken in een 160 gsm bullet journal. De andere bullet journals die ik tot nu toe heb gebruikt waren (bijna) allemaal 100 gsm papier.

Bullet journal set-up tips:

De basis set-up voor een nieuwe bullet journal houd ik altijd zo eenvoudig mogelijk. Ik wil niet dat het te veel tijd kost om de set-up te maken, maar misschien nog wel belangrijker, ik wil geen tijd steken in pagina’s die ik toch niet ga gebruiken.

Daarom pak ik altijd eerst m’n huidige bullet journal erbij en doorloop de volgende punten als het gaat om m’n basis set-up:

 • Wat heb ik wel gebruikt?
 • Wat heb ik niet gebruikt?
 • Wat mis ik?

Wanneer je weet wat je wel en juist niet gebruikt kan je een overzicht gaan maken van welke spreads je wilt gaan maken in je nieuwe bullet journal. Deze spreads zijn het bij mij geworden:

 • Future log
 • Nieuwsbrief content pagina
 • Een braindump
 • To do site (voor Bujo Boutique)
 • To do spread voor m’n andere bedrijf
 • Tombow pentest/kleuroverzicht achterin

De volgende stap is een plan gaan maken voor de lay-outs van de pagina’s die je wilt gaan maken. Dit kan simpel achterin je huidige bullet journal door tumbnails/kleine schetsjes te maken. Doordat je het eerst klein doet hoef je niet direct een hele spread uit te gummen als het niet naar je zin in.

Nu gaan we aan de slag met de set-up. Ik gebruik hier altijd een vulpotlood en een gum voor. Nog niets is definitief en als je een foutje maakt is het nog makkelijk te herstellen.

Het is leuk om je basis set-up een ‘thema’ te geven die je alle spreads doorvoert. Ik heb ervoor gekozen om simpele bloemen met 3 blaadjes te maken in een kleur die past bij deze bullet journal.
Het is wel handig om er rekening mee te houden dat je hier de hele periode van je bullet journal naar moet kijken, dus probeer voor iets tijdloos te gaan. En misschien nog wel belangrijker: KEEP IT SIMPLE, deze spreads zijn nu nog leeg, maar worden natuurlijk steeds voller, het thema moet niet afleiden.

Dit heb ik gebruikt voor mijn set-up:

 • Vulpotlood
 • Gum
 • Le pen in rood (niet m’n lievelingspen, vind ze veel te dun, maar de kleur paste perfect)
 • Tombow dual brushpen in kleur 245 & N89
 • Staedtler fineliners in verschillende diktes

Future log

Ik heb ervoor gekozen in deze bullet journal de ‘year at a glance’ (mini-kalender overzicht voor een jaar) en de future log (hier schrijf je de afspraken voor de toekomst waarvan je nog geen maand set-up hebt) te combineren.

In m’n vorige set-up had ik de year at a glance los, waardoor ik in mijn future log geen kalendertjes had gemaakt.

Dit bespaard mooi 1 pagina. Verder heb ik ervoor gekozen om de set-up te maken voor een half jaar. Dit is voor mij de gemiddelde tijd dat een bullet journal mee gaat, dus ik vind het zonde om de set-up te maken voor een volledig jaar.

Zie ook dat ik de future log ben gestart in juni, terwijl ik deze journal ga gebruiken vanaf mei. Dit heb ik gedaan omdat na deze set-up ik gelijk de set-up van mei ga maken, hierdoor heb ik de maand mei niet nodig in de basis set-up.

Content & Braindump

De volgende spread die ik heb gemaakt is voor Bujo Boutique. Maandelijks schrijf ik een nieuwsbrief en ik vind het fijn om voor elke maand even op te schrijven wat ik in die nieuwsbrief wil gaan vertellen.

Omdat ik sindskort over ben gestapt naar; aan het eind van de maand een nieuwsbrief versturen, staat de inspiratie voor de eerstvolgende nieuwsbrief in de huidige bullet journal en start ik dit overzicht dus ook pas in juni.

Ik heb ervoor gekozen om de maanden aan te geven in een lichte kleur Tombow dual brushpen. Hierdoor kan ik wel zien voor welke maand ik dingen op schrijf, maar ik kan er ook overheen schrijven zonder dat het storend is, dit gebruik ik ook regelmatig in mijn weekoverzichten.

Hiernaast heb ik een braindump pagina gemaakt, voor leuke inspiratie ideeën over de ontwikkeling van Bujo Boutique.

To do site

Iedereen die een website of een bedrijf heeft herkent dit vast wel. Je bedrijf staat nooit stil en er blijven altijd dingen die je moet aanpassen om met de tijd mee te gaan.

Dat is voor Bujo Boutique niet anders. Daarom heb ik een pagina gemaakt waar ik dingen kan op schrijven om de site en daarmee het bedrijf te verbeteren en te optimaliseren.

Dan nog even dit:

Een bullet journal is geheel persoonlijk. Gebruik je bullet journal zoals je het zelf fijn vind een bullet journal te gebruiken. Maak zoveel of zo weinig doodles en decoratie als je fijn vind.
Mocht je inspiratie halen uit deze post zou ik het wel leuk vinden als je me tagt op social media.
Instagram & Facebook: @bujo.boutique

Zelf opzoek naar een nieuwe bullet journal? Neem dan snel een kijkje in onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *