De bullet journal van: Annemieke

Wie ben je, vertel iets over jezelf
Ik ben Annemieke. Ik ben 35 jaar oud, getrouwd en moeder van een 6 jarig jongetje. Ik lees en teken graag en dat is ook waar het meeste van mijn bullet journals qua inhoud over gaan. Verder heb ik ook een boekenblog genaamd A Dance with Books.

Wanneer/Hoe ben je begonnen met bullet journalen?
Een paar jaar geleden zag ik wel de mooie plaatjes van bullet journalen. Maar ik twijfelde erg of dat wel iets voor mij was. Tenslotte had ik geen behoefte aan een op maat gemaakte agenda. Toen ik er achter kwam dat bujo veel meer was dan dat, en dat het een mooie manier is om verschillende dingen vast te leggen, ben ik mij er veel meer in gaan verdiepen en er ook aan begonnen. Ik ben nu bezig met mijn vierde jaar. 

Wat is jouw bullet journal stijl?
Ik denk dat mijn stijl voornamelijk geïllustreerd is. Ik gebruik eigenlijk nauwelijks stickers of washi tape. Er zijn zoveel leuke opties met illustraties en verschillende materialen en ik vind het heerlijk om dat allemaal uit te proberen.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Ik haal inspiratie uit mensen die hun liefde voor verven en tekenen delen. Daar word ik ook enthousiast van en enthousiasme werkt aanstekelijk. En geeft inspiratie. Verder wordt ik geïnspireerd door boeken, cartoons, anime etc. Verhalen en de fantasie en creativiteit van anderen vind ik enorm inspirerend. Dit jaar heb ik veel thema’s in mijn journal die gebaseerd zijn op boeken die ik heb gelezen of series die ik heb gezien.

Hoeveel journals gebruik je? 
Ik heb een basis journal waar ik de basis in bijhoud (lees statistieken, wat ik heb gelezen maar ook wat over mijn gezondheid). Deze gaat een jaar mee. Verder heb ik sinds dit jaar ook een huishoud journal waar ik in heb staan wat wekelijks en maandelijks moet worden gedaan. Het geeft meer overzicht voor mij. Ook ben ik bezig met een journal voor reading challenges, een journal voor het tracken van series die ik wil uitlezen en een journal voor 101 dingen in 1001 dagen. Ik ben met veel bezig dus. Maar die zijn meer voor sporadisch gebruik en hoeven niet elk jaar opnieuw te worden opgezet. 

Wat is jouw favoriete bullet journal?
Op dit moment vind ik de PlsLars bujo die is uitgegeven bij Mus Boeken heel fijn. Maar ook de purpuz love journal is fijn. 

Heb je nog tips?
Begin er gewoon lekker aan. Laat je niet leiden door wat anderen doen met hun bullet journal maar kijk waar jij het voor wilt gebruiken. En past geïllustreerd of met washi tape niet bij je maar hou je het liever simpeler, doe dat dan. Er is geen fout. Wil je niet gelijk veel investeren, pak lekker een bujo van Hema of Action. Dan kan je makkelijk beslissen of het wat voor je is en kan je daarna kijken of je voor een wat duurdere journal wilt gaan.

Maart 2020. Deze is geinspireerd door de boekenserie Discworld van Terry Pratchett. Dat jaar gebruikte ik nog veel potloden.
Juli 2022 cover page. Een leuke simpele en kleurrijke thema met foto’s en notes. Gemaakt met de edding acryl markers. 
Maart 2023. Een illustratie van Howl’s Moving Castle. Het boek is geschreven door Diana Wynne Jones en later in een anime getoverd door Hiyao Miyazaki. Ik heb dit geverfd met himi jelly gouache.

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van