De bullet journal van: Corine

Ik ben Corine van der Wal en ik woon met man en kat in het mooie Zwolle. Ik ben 51 jaar en heb – naast mijn journal- nog meer hobby’s (o.a. tekenen, schrijven, lezen en tuinieren). Voor mijn creatieve hobby’s heb ik een apart Instagram account: @kleinewijzeuil.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met een bullet journal. Tijdens mijn schooltijd was ik zo iemand die haar agenda’s altijd versierde en vol plakte met plaatjes, daarom leek het me wel wat. Mijn eerste bullet journal was zo’n kleintje van Action. Ik wilde namelijk eerst proberen of journalen iets voor mij was. Het bullet journal systeem bleek niet zo mijn ding te zijn, maar in die tijd zag ik op sociale media de eerste creatieve journals en toen vond ik wat ik miste. Daarna was het hek van de dam, zal ik maar zeggen. Mijn eerste journal was de gele van Creachick.

Ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven. Het lijkt denk ik het meest op romantic vintage, maar af en toe vind ik het leuk om iets anders te doen. Gewoon om uit te proberen. 

Mijn inspiratie haal ik vooral van sociale media. Zo volg ik een heleboel verschillende creatievelingen op Instagram en YouTube. Maar af en toe krijg ik ook inspiratie van mooi papier of verpakkingsmateriaal. Voor plaatjes kijk ik vaak op Pinterest. De journaling community is een leuke groep mensen die elkaar over en weer inspireert. Sommige mensen heb ik al in het echt ontmoet en dat is ontzettend leuk.

Momenteel gebruik ik 3 journals: een daily, eentje voor mijn wellness en een black journal waar ik af en toe spreads in maak als ik bijvoorbeeld naar een concert ben geweest of iets anders bijzonders. Ik heb ook een jaar een journal bijgehouden over de Formule 1, maar dat was me toch te veel in combinatie met de rest 

Ik begonnen in een journal van de Action en heb daarna verschillende soorten uitgeprobeerd (Nuuna, Creachick, Archer &  Olive), maar mijn favoriete journals zijn die van Paper24. Op dit moment gebruik er eentje van LovedbyGaby en die vind ik ook fijn.

Ik zie heel vaak dat beginnende journalers zich laten afschrikken door de spreads die meer ervaren journalers op sociale media posten. Ze durven zelf dan niks te posten, omdat ze vinden dat datgene wat zij maken niks voorstelt in vergelijking met wat anderen maken en dat vind ik jammer. Maar we zijn allemaal ergens begonnen en onze eerste spreads waren ook niet meteen fantastisch mooi. Het gaat om het plezier dat je hebt in het zelf maken. Het is jouw journal en je mag zelf weten wat je daarin maakt.

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van