De bullet journal van: Marianna

Mijn naam is Marianna en bullet journaling doe ik al bijna 7 jaar. Ik heb een chaotisch brein en dit is het enige systeem dat me helpt om overzicht te houden én dat ik ook nog volhoud.

Mijn allereerste bujo was gewoon een dik schrift dat ik ooit in een winkeltje in Engeland had gekocht, maar vanaf mijn tweede bujo ben ik overgestapt op Leuchtturm1917’s. Ik vind het formaat en de papierkwaliteit heel fijn. Elk jaar kies ik een ander kleurtje, op dit moment heb ik de ‘pacific green’, een soort groenblauw. Met dotted pagina’s.

Functie is voor mij belangrijker dan vorm – ik kan enorm genieten van prachtige creaties van anderen, maar in mijn journal heb ik toch vooral veel lijstjes. Daar gebruik ik dan wel weer graag kleurtjes en symbolen in. Door de jaren heen heb ik het oorspronkelijke systeem behoorlijk aangepast aan wat ik zelf nodig heb. Ik vind het belangrijk om richting te houden. Daarom maak ik in mijn journal regelmatig een vision board (een tekening van mijn ideale leven). Sowieso aan het begin van elk jaar, maar vaak ook voor bepaalde onderwerpen, zoals mijn relatie of mijn bedrijf. De doelen en taken die ik dan stel in mijn bullet journal baseer ik op mijn vision board: matcht het met wat ik in mijn leven wil? Naast vision boarden is ook reflectie voor mij onwijs belangrijk. Elke maand kijk ik terug: hoe is het gegaan? Wat wil ik blijven doen, wat moet anders?

Mijn belangrijkste tip: ontdek wat voor jou werkt. Bullet journaling is een onwijs krachtige tool, maar waar de een bijvoorbeeld energie krijgt van lekker creatief bezig zijn, denkt de ander: ‘Laat maar, zo mooi lukt  het mij toch niet!’.
De tweede tip: maak er een gewoonte van, maar wees niet te streng voor jezelf. Het is niet erg om een keer een dag over te slaan – je kunt er altijd naar terugkeren!

Ook jouw (bullet) journal verhaal delen?

Meld je dan hier aan:

De bullet journal van