Januari inspiratie

Voor januari heb ik 1 spread gemaakt. De maand was eigenlijk al begonnen, omdat ik zo laat in het jaar had besloten om toch maar in een nieuwe bullet journal te starten, bleef er weinig tijd over om na te denken over welke spread dat ik allemaal nodig had. Het belangrijkste werd de functionaliteit.
Hierdoor heb ik voor januari een coverpagina/maandspread gemaakt. Omdat ik werk met een A4 bullet journal gaat dit prima op 1 spread, en heb je toch nog voldoende schrijfruimte over.

Materialen die ik heb gebruikt:

Ik moet wel toegeven dat ik voor komende maand een ander soort maandspread ga gebruiken. Hoewel je bij bijna elke Youtube video over bullet journal set-ups ziet dat ze een soortgelijke maandoverzicht maken, kan ik er niet goed mee overweg.
Waarmee ik het ga vervangen zie je in de februari inspiratie post.

Voor nu eerst januari.

Voor de coverpagina heb ik gekozen voor dezelfde stijl pagina als dat ik in mijn 2020 set-up heb gebruikt. Deze post kan je hier terug lezen.
Het is denk ik 1 van de eerste keren dat ik zo groot heb geschreven. Als tip voor het brushletteren kan ik mee geven: oefenen. Toen ik net begon was ik in de overtuiging dat ik het niet zou kunnen leren, wat voor een groot deel werd veroorzaakt omdat ik linkshandig ben. Maar ik wou het heel graag leren, daarom ben ik dagelijks gaan oefenen, gewoon heel klein. Bijna elke dag journal ik een klein stukje, dit schrijf ik ‘normaal’ maar boven die stukjes schrijf ik altijd de dag, en dit ben ik vanaf oktober gaan doen in brushletters. Het is echt super leuk als je dan ziet dat het steeds beter gaat.


Voor de maandkalender ben ik gegaan voor een ‘standaard’ kalender overzicht, maar met enkel horizontale lijnen. Als accent heb ik lichtpaars (Tombow dual brush 623) toegevoegd bij de dagen. Ik ben van plan om deze kleur ook bij mijn weekspreads in januari als accent kleur te gebruiken.

Dit is de stijl waarin ik van plan ben alle weekspreads te maken. Ongeveer een kwart van de pagina gaat gebruikt worden voor een weekoverzicht. Hier kan ik dingen opschrijven zoals afspraken of iets waarvan ik al een vaste dag in gedachte heb.

Ook deze pagina heb ik weer een bloem als decoratie gebruikt en het paars laten terugkomen als accent kleur.

De rest van de pagina kan ik gebruiken om te journalen, of een korte to-do lijst te maken voor die dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *