Nieuw jaar, nieuwe bullet journal set-up

Het is inmiddels 2020, en ikzelf heb uiteraard ook voor dit jaar weer een bullet journal set-up gemaakt.
In eerste instantie was het mijn bedoeling om verder te gaan in mijn oude journal, deze was nog maar half vol, dus daar kon nog prima een paar maanden in gewerkt worden. In december begon het alleen wat te knagen, het voelde niet helemaal goed, ik moest iets afsluiten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik dit jaar in een nieuwe journal ben gestart. Voor het eerst sinds ik ben gestart in januari beginnen met een nieuwe journal.

Voor dit jaar heb ik gekozen voor echt iets anders. De meeste bullet journals zijn namelijk A5 formaat, maar ik heb gekozen voor een A4 formaat bullet journal, de Dingbats Wildlife Green Deer.
Ik snap dat het voor mensen die hun journal overal mee naartoe nemen geen praktische maat is, maar omdat ik zelf mijn journal voornamelijk vanuit huis gebruik is dat voor mijn geen probleem. Tegelijk vormt het natuurlijk ook een gelegenheid om jullie de mogelijkheden van een A4 bullet journal te laten zien.

Ik gebruik een bullet journal voornamelijk voor plannen, ideeën/inspiratie en een soort dagboek.
Voor de set-up voor 2020 heb ik daarom voor deze spreads gekozen:
Quote pagina
Future log
Thema ideeën
Mijn ideale week

Voor de quote pagina heb ik gekozen voor de quote:

‘You can’t reach for anything new if your hands are still full of yesterday’s junk.’


Een reminder aan mezelf dat het belangrijk is om dingen los te laten om verder te kunnen gaan met de dingen die echt belangrijk zijn.

Ik kan niet zonder future log. Een plaats om mijn toekomstige afspraken te kunnen noteren is een echte must.

Met deze lay-out gelijk 1 van de voordelen gevonden van het hebben van een bullet journal in A4 formaat: de hele futurelog past op 1 spread, waar ik hem normaal verdeelde over 2 spreads.

Dit jaar heb ik het lekker simpel gehouden. Hoe ik de bloemen in het midden heb gemaakt kan je terug vinden in mijn Instagram account bij highlights: Drawing hack

Op deze spread heb ik 2 onderdelen verwerkt:
Thema ideeën
‘Mijn ideale week’

Thema ideeën is bedoelt om leuke thema’s te bedenken gedurende het jaar, zodat ik extra veel inspiratie met jullie kan delen. Hierin kan ik kwijt wat voor thema ik gebruik en welke kleuren er de hoofdrol gaan spelen.

Omdat ik veel vanuit huis werk, en mijn dochter binnenkort naar de basisschool gaat ben ik volledig aangewezen op mijn eigen discipline om iets van mijn dag te maken. De pagina ‘Mijn ideale week’ is bedoeld om mezelf hierin een hou vast te geven voor de indeling van mijn dagen.

Tot zover mijn set-up voor 2020, ik hoop dat ik jullie inspiratie heb kunnen geven voor het invullen van jullie bullet journals.

Nog even alle dingen die ik heb gebruikt voor het maken van deze spreads:
Dingbats, Wildlife: Green Deer A4 dot-grid notebook
Tombow dual brushpen N65
Steadler fineliners
Tombow Fudenosuke hard nip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *