Januari inspiratie

Nieuw jaar, nieuwe bullet journal set-up. Ownee, toch niet!

Ik was zelf in oktober aan een nieuwe bullet journal begonnen. Hierin heb ik vervolgens een set-up gemaakt voor een half jaar. (dat is hoelang ik meestal met een bullet journal doe)
Inmiddels gebruik ik al meerdere jaren een bujo, hierdoor weet ik waarvoor ik deze gebruik, hoelang ik ermee doe en ik had dit jaar niet de behoefte om aan een nieuwe te starten.

Dit betekend niet dat het voor jou ook zo werkt. Voor veel mensen is het nieuwe jaar een startpunt. Hierdoor is het handig om in een nieuw boekje te starten. Hierin kan je dan gelijk werken aan nieuwe collecties voor bijvoorbeeld je doelen.
En misschien kan je het al raden, dit jaar waren VEEEEEL mensen toe aan een nieuw begin.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe ik de set-up heb gemaakt voor mijn nieuwe bujo, lees dan deze blog.

Maar goed, nu over de januari set-up:

Tussen kerst en oud&nieuw ben ik gestart met het maken van de januari pagina’s. Ik had al ruim van de voren plaatjes op gezocht waarmee ik mogelijk zou willen werken. Het zou een groen thema worden, met misschien iets van kraftpapier ofzo.
Ik had nog geen helder beeld van hoe alles eruit moest komen te zien.

Misschien herken je dit wel, maar toen ik aan de slag ging met m’n bujo eind december stond m’n hoofd er niet echt naar. De periode tussen kerst en oud&nieuw is voor mij niet het ideale moment om met dit soort dingen aan de slag te gaan. Hierdoor is de set-up anders geworden dan hoe ik hem vooraf in gedachten had, maar ik ben wel heel tevreden.

Tip: Start op tijd met het voorbereiden van je bullet journal spreads. Als je weet dat er een drukke periode aankomt is het handig om misschien al een weekje eerder te beginnen en gewoon wat pagina’s over te slaan.

Voor m’n huidige bujo had ik in gedachte om elke maand een coverspread te maken, zoals je in de vorige blogs hebt kunnen lezen. Ik begon met het uitleggen van de plaatjes, maar het volde gewoon niet helemaal goed.
Na wat schuiven en een nachtje slapen was ik weer met een frisse blik begonnen.
Toen merkte ik dat een enkele coverpagina voor deze maand gewoon beter voelde.

Ik heb ervoor gekozen om stukken bruin papier te combineren met een aantal plaatjes die ik gevonden had. Verder heb ik ook gewerkt met clearstamps; allerlei stempels die ik had met bloemen en stempels van de maanden (zoals deze)

Tip: In deze spreads heb ik gebruik gemaakt van stempels, maar ook van verschillende lagen papier.
Hierdoor is het lastig de stempel helemaal netjes op het papier te krijgen. Het bruine papier is wat dikker waardoor je bij de overgang net een stukje mist. Hoe ingewikkelder de stempel, hoe moeilijker het is deze netjes bij te werken.

Zoals gebruikelijk komt hierna de maandspread. Het principe is hetzelfde als voorgaande maanden waar ik vakjes van 3 hoog bij 12 (+3) gebruik per dag. Wat ik dit keer anders heb gedaan is alle dagen zoveel mogelijk op de rechter pagina gezet, hierdoor bleven er 5 dagen over voor op de linkerpagina. De rest van die pagina is voor een mini-kalender (zodat ik weet op welke dag een datum valt) en decoratie.

Voor de decoratie heb ik dezelfde methode gebruikt als voor de coverpagina.

Als laatste heb ik de weekspreads gemaakt. Ik wilde heel graag de dutch-door techniek weer gebruien, maar ik was ook toe aan iets nieuws. Daarom heb ik ervoor gekozen om dit keer een stuk van de zijkant af te halen ipv bovenkant en de lay-out een beetje aangepast in vergelijking met de vorige maanden.

1 van de meest opvallende verschillen in deze lay-out is de indeling van de tasklist. Dit keer is de ruimte voor het afvinken van de taak rechts ipv links.
In de eerste week hiermee gewerkt te hebben heb ik besloten dat het toch prettiger is deze links te hebben, omdat je dan beter kan zien op welke regel de taak staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *